Zanetti, el professional

El juny de 1995, l’Inter de Milà va fitxar un jove jugador argentí procedent de Banfield per jugar de lateral dret, era Javier Zanetti, que s’ha convertit en història viva del club italià. Zanetti mai ha volgut moure’s de l’Inter i sempre ha estat un jugador fidel a l’equip neroazzurro.

Com he dit, va arribar com a lateral dret, però la seva polivalència (millorada any rere any) li ha permès adaptar-se a altres posicions de la defensa i a tota la zona del mig camp. Si l’entrenador el necessitava (o el necessita) a la banda esquerra ell hi juga i ho fa bé, si és al mig camp, ja sigui d’interior o de mig centre, també s’adapta perfectament i rendeix a gran nivell. Zanetti, al igual que Leo Messi o Dino Zoff, va superar un problema de creixement quan era petit i va poder dedicar-se a allò que més li apassionava i a allò que més li agradava, el futbol.


Al llarg de tots aquests anys a l’Inter de Milà ha ofert una regularitat brutal. Partint gairebé sempre des de la banda (on més ha jugat) ha demostrat el seu poder ofensiu, arribant a línia de fons després de quilomètriques conduccions i assistint els seus companys perquè fessin els gols. A part de donar infinitat d’assistències, també ha fet grans gols després de fer eslàloms brutals però això si, sempre sense descuidar la seva tasca defensiva. Han passat molts entrenadors per la banqueta de l’Inter i amb tots ha estat titular indiscutible i el comodí perfecte. Zanetti ha guanyat molts títols amb l’equip italià i sempre ho ha donat tot per la samarreta neroazzurra.

Amb 37 anys, encara corre la banda i treballa com el que més però en el partit d’aquest cap de setmana contra l’Udinese, Zanetti va veure la seva primera targeta vermella des de que vesteix la samarreta del club italià. Actualment és el jugador amb més partits jugats de la Serie A italiana. En gairebé 600 partits només l’han expulsat una vegada, cosa que parla molt bé del jugador, però anem més enllà. Aquesta expulsió pot tenir un doble sentit. El moment de forma de l’Inter és molt fluix. Després de guanyar el triplet amb Mourinho, Eto’o, Sneijder i companyia, el rendiment de l’equip ha baixat de manera considerable i actualment està situat en 16ª posició, a 15 punts del líder i la dinàmica dels últims dos anys no és gens bona.


L’Inter no rutlla, jugadors claus en el seu dia no estan en el seu millor moment i al gran Javier Zanetti l’han expulsat per primera vegada després de 16 anys jugant a una de les lligues més dures d’Europa… alguna cosa no va bé al Giuseppe Meazza.

PD: L’argentí, tot i l’anecdòtica expulsió, és i serà un dels grans jugadors de la història de l’Inter, un exemple per a tots els futbolistes i per a tots als nens i sobretot un dels millors professionals de la última dècada, sense cap mena de dubte.




Publicado en: http://espaidefutbol.com/  de www.estol.cat el 05/12/2011



PD: Nos vemos en Twitter... @ArnauStA


Juguemos como si no tuviéramos nada que perder...!
Share this movie :

Publicar un comentario

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FÚTBOL Y MÁS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Free Blogger Template