Molt per decidir en l'última jornada

A falta d’una jornada per acabar la fase de grups de la UEFA Champions League, ja hi ha algunes places decidides, però també s’esperen partits trepidants en la última jornada que poden decantar la balança d’una banda o d’una altra. Així estan ara mateix tots els grups:



Grup A                                                                                                                                                    
A l’anomenat grup de la mort només falta per decidir qui serà el segon classificat i per tant accedirà a vuitens de final i qui serà tercer i s’haurà de conformar a jugar la UEFA Europa League. El Bayern de Munich ja està classificat com a primer de grup després de fer una primera fase gairebé impecable, jugant a un gran nivell i passant per sobre dels seus rivals amb Ribery i Mario Gómez en el millor estat de forma. El Villareal, per contra, no ha trobat el seu lloc a la Champions i encara no coneix la victòria en aquesta edició. Les importants baixes les han passat factura. Napoli i Manchester City hauran d’esperar a l’última jornada per saber qui continua a la màxima competició europea i qui va a la Europa League. Els italians visiten El Madrigal i depenen d’ells mateixos per ser a la següent ronda. Una victòria els donaria la classificació com a segons de grup. El City ha de vèncer al Bayern a casa i esperar que punxi l’equip de Cavani i companyia. No classificar-se seria un autèntic fracàs pel City. Pot haver-hi la primera sorpresa.

Grup B                                                                                                                                                 
En aquest grup només es coneix qui serà primer de grup. L’Inter de Ranieri, tot i la seva mala temporada, no va tan malament a Europa i ja està matemàticament classificat. Trabzonspor, Lille i CSKA es jugaran la segona plaça en l’última jornada. Als turcs, que s’enfronten al Lille, són els únics als qui els val l’empat, sempre i quan el CSKA no guanyi a Milà. Els que ho tenen millor per passar a vuitens de final són els francesos, ja que afronten el duel contra el Trabzonspor a casa i una victòria els col·locaria directament a la següent ronda. Tot i que aquest any no estan tan fins, Hazard, Sow i companyia tindrien un premi ben merescut després de l’excel·lent temporada que van fer l’any passat.

Grup C                                                                                                                                                  
El Benfica de Nolito és líder del grup amb 9 punts, empatat amb el Manchester United i a un punt del tercer classificat, el Basilea. Els portuguesos són els que més fàcil ho tenen per accedir a vuitens -i fins i tot com a primers de grup- ja que l’últim partit és a casa contra l’Otelul Galati que és el cuer i encara no ha puntuat. El duel que ho decidirà tot és el Basilea vs ManU. Una victòria dels suïssos els donaria el passi a la següent ronda, un empat o derrota col·locaria als de Sir Alex Fergusson a vuitens. Els anglesos no estan jugant bé i els costa treure bons resultats. Aquest serà un dels partits més interessants de la última jornada.

Grup D                                                                                                                                                 
Aquest grup està més o menys igual que el B. El Real Madrid és el primer classificat, amb 15 punts i comptant tots els seus partits amb victòria. El Dínamo de Zagreb, per contra, és l’últim classificat, encara no ha puntuat i en l’últim partit al Bernabeu va aconseguir els seus dos primers gols d’aquesta temporada en Champions. El segon i tercer lloc se’l disputaran Ajax i Lyon. Els holandesos reben en l’última jornada un Madrid ja classificat, que segurament jugarà amb els menys habituals però que igualment posarà les coses molt difícils als de De Boer que porten tres punts més que els francesos. Una victòria o un empat li serveix a l’Ajax, inclús una derrota si es dona el cas (poc provable) que l’OL perd a Zagreb. Encara no hi ha res tancat.

Grup E                                                                                                                                                 
En el grup del València ja se sap que el Genk quedarà com a últim classificat. Les altres tres places se les jugaran l’equip txè, el Chelsea i el Leverkusen, que té un punt més que els anglesos i els espanyols. Un empat entre València i Chelsea pot servir a tots dos per passar, però haurien d’esperar que el Bayer Leverkusen perdés contra els belgues. Sembla que els alemanys seran primers de grup i que València i Chelsea es jugaran el segon lloc en un duel d’infart a Stamford Bridge. Serà, sens dubte, un altre dels partits de la jornada.

Grup F                                                                                                                                                  
L’Arsenal de Van Persie, l’home referència del Gunners sens dubte, ja està classificat i ara falta veure qui l’acompanyarà a vuitens. El Marsella, que en l’última jornada rep al Borussia Dortmund, és qui té més opcions de passar a la següent ronda. Una victòria contra els alemanys els classificaria directament i inclús una derrota per menys de tres gols de diferència acompanyada d’una victòria de l’Arsenal a Grècia. El Dortmund hauria de guanyar per una diferència de 4 gols o més a l’OM i esperar que perdi l’Olympiacos. Situació difícil de que succeeixi. Els vigents campions de la Bundesliga són, de moment i juntament amb el Villareal i el Shakhtar les gran decepcions de la competició.

Grup G                                                                                                                                                   
En aquest grup trobem la revelació de la Champions 2011-2012. L’Apoel de Nicosia és el sorprenent líder en un grup que comparteix amb tres bons equips com són el Zenit, l’Oporto i el Shakhtar. Els xipriotes, que havien de ser a priori l’equip més fluix, ha quallat una excel·lent primera fase i ja té la classificació per a vuitens assegurada. La segona plaça que dona accés a la següent ronda se la disputaran russos i portuguesos a Do Dragao en un partit on es viurà una tensió brutal. Als locals només els val la victòria per ser primers o segons de grup i passar a vuitens de final. El Shakhtar, últim classificat és la gran decepció del grup i com he dit abans, una de les de la Champions.

Grup H                                                                                                                                                
Barça i Milan, després del gran partit d’ahir a San Siro, seran primer i segon respectivament. El tercer serà segurament el Viktoria Plzen, ja que el BATE Borisov ha de guanyar al Camp Nou i esperar que perdin els txecs per aconseguir classificar-se, diríem que missió impossible. La gran victòria dels blaugrana a Itàlia els ha donat definitivament el primer lloc del grup i segurament passaran invictes a la següent ronda.




Publicado en: http://espaidefutbol.com/  de www.estol.cat el 24/11/2011 




PD: Nos vemos en Twitter... @ArnauStA


Juguemos como si no tuviéramos nada que perder...!
Share this movie :

Publicar un comentario

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FÚTBOL Y MÁS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Free Blogger Template