El motoret blaugrana

En la victòria del Barça contra el Granada en la jornada intersetmanal, Xavi Hernández va jugar el seu partit número 392 en Lliga amb la samarreta blaugrana i va superar el rècord de partits que tenia fins aleshores Migueli. D’aquesta manera es converteix en el jugador amb més partits de lliga de tota la història del club.

Al de Terrassa li va donar la confiança per jugar amb el primer equip Louis Van Gaal. Va ser l’entrenador holandès qui va apostar per ell, situant-lo al mig camp blaugrana. Xavi li va tornar aquesta confiança en forma de gol. Va ser a Valladolid i amb Van Gaal a la corda fluixa. Aquell gol del migcampista català va suposar un punt d’inflexió per al Barça de la temporada 98/99. A la jornada 15 aquell equip anava desè i el lloc de Van Gaal perillava. Finalment, va acabar proclamant-se campió de lliga. Van anar passant els anys i Xavi es va assentar definitivament com a mig centre titular del primer equip, donat relleu al seu actual entrenador, Josep Guardiola. Durant unes temporades va ser qüestionat per l’afició blaugrana, en gran part degut a la mala dinàmica de resultats de l’equip.


Amb l’arribada de Rijkaard però, va canviar tot. Xavi va avançar uns metres la seva posició i va començar a rendir a un nivell molt alt. Un dels pitjors moments va ser la greu lesió que va patir al genoll l’any del doblet amb Ronaldinho i companyia. Aquella lesió li va impedir jugar la final de Paris. En les temporades següents, el gran paper amb el seu equip i posteriorment amb la Selecció Espanyola a l’Eurocopa d’Àustria i Suïssa el van consagrar definitivament entre els grans del futbol mundial. Ja amb Pep Guardiola a la banqueta, Xavi ha assolit un nivell sublim, sent el baròmetre el millor equip del món, el qui marca el ritme i fa jugar als seus companys.

Xavi és qui mana i dirigeix el centre del camp blaugrana. Al partit contra el Granada, a banda que el migcampista català es convertís en el blaugrana amb més partits de lliga, també es va assolir un nou rècord, aquest col·lectiu. El Barça fa 200 partits consecutius que acaba el partit amb més possessió que el rival. Una dada (via @2010MisterChip) espectacular. Una autèntica barbaritat. Un dels principals ‘culpables’ perquè el Barça hagi pogut assolir aquest fet impressionant i, crec jo que inigualable, ha estat sens dubte Xavi Hernández, el motoret blaugrana.




Publicado en: http://espaidefutbol.com/  de www.estol.cat el 26/10/2011



PD: Nos vemos en Twitter... @ArnauStA


Juguemos como si no tuviéramos nada que perder...!
Share this movie :

Publicar un comentario

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FÚTBOL Y MÁS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Free Blogger Template